onsdag 27 mars 2013

Världens godaste kladdkaka

Hittade receptet till denna lättlagade, men oerhört goda och lyxiga kladdkaka i senaste numret av Martha Stewards magasin Living. Detta är verkligen en av de bästa kladdkakorna jag nånsin ätit. Kakan har en stark chokladsmak, är fluffig till konsistensen och liksom smälter på tungan. Här kommer receptet, håll till godo.





Martha Stewards fluffiga browniekaka

Du behöver:
- 120 g margarin
- 3 msk vetemjöl
- 100 g mörk choklad (minst 60%), hackad
- 1,75 dl + 2 msk socker
- 1 stor äggula + 3 stora äggvitor (rumstempererade)
- 0,5 dl kakaopulver
- 1/2 tsk salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Olja och bröa en form med löstagbar kant (22 cm i dm).
2. Smält choklad och margarin i vattenbad. Ta bort från plattan och rör i 1,75 dl socker. Rör i äggula, kakaopulver och salt.
3. Vispa äggvitorna skummiga. Tillsätt gradvis 2 msk socker och vispa tills blandingen är blank och små toppar bildas (ca 4 min).
4. Vänd mjölet i chokladblandningen med en slickepott. Vänd sedan i äggskummet. Häll i formen.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
6. Låt kallna innan formkanten lösgörs. Dofta över kakaopulver. Servera med bär och en klick grädde.



Firade även mannens födelsedag med denna eminenta kaka. Passade utmärkt för en chokladälskare som han!

1 kommentar: