Stekta bananer med honung, tranbär och vaniljglass en helt vanlig måndagskväll var en total fullträff. Så enkelt och snabbt att tillreda, men såå gott! Sötman från bananerna kontrat med syrligheten från tranbären är en perfekt mix. Jag steker bara de klyvna och halverade bananerna på medelhög värme i en rejäl klick rypsolja, ringlar honung över och voilá... Festen kan börja!
För en lättare variant kan man byta ut glassen mot t.ex bulgarisk youghurt.
Tranbär är packade med vitaminer, mineraler och antioxidanter och alltså väldans nyttiga. Dessutom innehåller de ett ämne som förebygger urinvägsinfektioner. Tänk att våra skogar är fulla med super food som vem som helst får plocka åt sig! Jag tömmer frysen på fjolårsbären tills det blir dags att ta sig ut på myrarna igen.
alldeles fantastiskt fint! inte bara den ljuvliga efterrätten, men också faktumet att jag nu för första gången hittat hit, till din fina blogg! ska läsa vidare i dina arkiv nu här. ha det fint! kram, jenny.
SvaraRaderaHejsan Jenny! Va kul att du hittat hit :) Tack skall du ha och välkommen!
RaderaÅåh vilken ljuvlig och inspirerande blogg!! :) kramar
SvaraRaderaTack skall du ha, Totta! Ha det gott!
RaderaHej Caro! Jag e glad att ja hitta din nya blogg! Bättre sent än aldrig :P Hoppas vi kan höras snart!! Kramar Kez
SvaraRaderaJaa, Kez! Saknar dig!! Kul att du hittade hit :) VI får höras <3 KramKram
Radera