Blev tipsad av min kusins fru om den här jättegoda cheesecake-liknande kakan och tänkte att den måste jag prova. Eftersom det inte är så lätt att hitta bra recept på speciellt dietkakor(denna är mjölk- och glutenfri) så var det extra intressant. Vill man inte ha dietvarianten så använder man helt vanliga ingredienser.
Chokladälskarens kaka (mjölk- och glutenfri)
Chokladälskarens kaka (mjölk- och glutenfri)
Botten
150 g glutenfria Digestive kex
75 g mjölkfritt Keiju-margarin
1/4 dl råsocker
Fyllning
4 dl GoGreen växtbaserad visp (20%)
4 dl GoGreen växtbaserad visp (20%)
2 dl Sunnuntai-vegetabilisk visp (5%)
1/2 dl råsocker
350 g mörk choklad
Dekoration
Jordgubbar
Riven choklad
En väldigt praktisk grej är att smälta chokladen i en ugnsfast karaff i micron (se till så att den inte bränns bara). Sen är det bara att hälla ut chokladen i smeten.
oh my oh my, va den ser god ut!! hallonsås sku också kanske ha varit nåt?
SvaraRaderaKakan är som en dröm! Bra idé med hallonsås. Det behövs nåt som bryter av chokladsmaken. Har du nåt bra recept på hallonsås (som som man får på finare caféer)?
RaderaOoh, va underbar blogg du har, och vilken smaskens god kaka! Blir helt arma chokosnååål! Å vilka charmiga skålar och burkar du har! :) Såå Mrs G, and I love it!
SvaraRaderaAnd I miss you so much - kom å hälsa på Mrs G!!
Kramar, Lotta
Tack vännen, vad gullig du är!:) Saknar dig också, maaassoor!
Radera